12 лютого 2020 року вперше в Україні відбулася коллаборація від ідейного натхненника, автора і двигуна проекту “BraufactuM” пивовара з Німеччини – Марка Раушмана і столичного пивовара мережі крафтової пивоварні та ресторанів “Пивна Дума” Сергія Гойко.
Пивовари познайомилися в Києві близько року тому, коли Марк вперше приїхав з візитом і представляв колекцію “BraufactuM”. Сергія зацікавила думка профільного фахівця. Марк закінчив Технічний Університет Берліна за фахом інженер-технолог пивоварного виробництва, а також захистив докторську дисертацію у науково-учбовому Інституті пивоваріння в Берлині. За заслуги в цій області Марк також був обраний почесним членом Німецького сільськогосподарської професійної спільноти. Його знають як одного з найзатятіших в Німеччині пропагандистів пивної культури.
До рецептури нового унікального барлівайну “Pears&Talks” входять: німецькі дріжджі, українська копчена груша, три сорти хмелю на вибір, Columbus 15% або Hercules 16%, Styrian hp alt 5 та Tettnanger 2,3%
Це перший досвід колаборації українського крафта та історичних традицій Німеччини. Для української індустрії пивоваріння – це величезний крок до нових аудиторій на світовому ринку.
Зварене 12 лютого пиво в стилі барлівайн “Pears &Talks” Вarleywine буде представлено у вересні 2020 г у Києві в мережі “Пивна Дума”, а також в листопаді 2020 року в берлінському тап румі Braufactum.